Behållarna för kaffebönor i lösvikt

Ölands första och enda kafferosteri

Bönorna som är klassade AA Arabica är odlade i Uganda. Odlingen sker på sluttningarna av Mount Elgon, en inaktiv vulkan i östra delen av Uganda på gränsen mot Kenya. Odlingarna är belägna på en höjd av 2050 meter öh. Den bördiga och vulkaniska jorden ger dess kaffebönor och således vårt kaffe dess speciella karaktär.

Vårt kaffe säljs antingen som lösvikt eller i påsar om 250 g. De rostningar som finns att välja mellan är Original, Mörk eller Espresso.

Kaffet du dricker hos oss, oavsett om det är latte, cappuccino, espresso eller en hederlig bryggkaffe, har nyligen rostats här på plats i butiken.

Oftast rostas kaffet tidigt på mornarna, innan vi öppnat. Men lite nu och då sker det på dagtid. Är du nyfiken och vill se hur det går till. Håll koll på vår facebooksida, där talar vi om när det är på gång.

 

Gästbönor på visit i kafferosten

Vi brukar också ha några alternativa gästbönor från andra länder. Till exempel från Kenya, Etiopien, Brasilien. Utbudet kan variera under säsong och de säljs som hela bönor och på lösvikt, men om du vill ha det malet finns det en kvarn i butiken. Vill du ha hjälp? Fråga oss bara så fixar vi det.